Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chorzów: Remigiusz Rączka gotował w czasie jarmarku na Dworcowej. Wędził karpia w papryce [ZDJĘCIA]

Paweł Szałankiewicz
Remigiusz Rączka gotował dziś w czasie chorzowskiego jarmarku świątecznego. Znany śląski kucharz przygotowywał dla mieszkańców Chorzowa niemalże tradycyjne dania świątecznie.

Chorzowianie mogli uraczyć się smacznymi ciasteczkami ze szpyrek, kapustą z grzybami oraz karpiem. Ale nietypowym, bo wędzonym w papryce. – To jest taka moja fuzja tradycji z nowoczesnością – podkreśla Rączka.

I ta fuzja była udana, bo wszystkim danie smakowało.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na chorzow.naszemiasto.pl Nasze Miasto