Ekonomik w Wodzisławiu Śl.: kolejny sukces naszych uczniów
Konkurs odbył się w Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu. Po raz kolejny z dobrej strony pokazali się uczniowie wodzisławskiego ekonomika.
I tak Mateusz Tekieli (druga klasa Technikum Gastronomicznego) zdobył pierwsze miejsce, a na trzecim znalazła się Andrea Rybus (również uczennica drugiej klasy). Wodzisławianie przygotowani przez Elżbietę Kaczmarek – Wija, po mistrzowsku przygotowali : „Tartinkę tortową z pastami rybnymi w akompaniamencie sosu jogurtowego z wasabi” i „Mus z halibuta w towarzystwie flambirowanej krewetki na sianku z kiełków rzodkiewki”.
- Poziom konkursu był bardzo wysoki, rywalizacja duża, a adrenaliny dodawało profesjonalne jury składające się z szefów kuchni Promu m/f POLONIA i UNITY LINE, Hotelu Interferie Medical SPA i Hotelu Amber Balic - słyszymy w ekonomiku.
ZOBACZ TEŻ: Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco z informacjami!
Znajdźcie nas na Twitterze: @SWD_naszemiasto
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?