Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ekonomik w Wodzisławiu Śl.: kolejny sukces naszych uczniów

AREK
Ekonomik w Wodzisławiu Śl
Ekonomik w Wodzisławiu Śl.: kolejny sukces w zawodach kulinarnych odnieśli nasi uczniowie. Tym razem wodzisławianie znakomicie spisali się w Świnoujściu, gdzie odbyła się V edycja Konkursu Gastronomicznego „Małe przekąski na wielkie przyjęcia”.

Ekonomik w Wodzisławiu Śl.: kolejny sukces naszych uczniów

Konkurs odbył się w Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu. Po raz kolejny z dobrej strony pokazali się uczniowie wodzisławskiego ekonomika.

I tak Mateusz Tekieli (druga klasa Technikum Gastronomicznego) zdobył pierwsze miejsce, a na trzecim znalazła się Andrea Rybus (również uczennica drugiej klasy). Wodzisławianie przygotowani przez Elżbietę Kaczmarek – Wija, po mistrzowsku przygotowali : „Tartinkę tortową z pastami rybnymi w akompaniamencie sosu jogurtowego z wasabi” i „Mus z halibuta w towarzystwie flambirowanej krewetki na sianku z kiełków rzodkiewki”.

- Poziom konkursu był bardzo wysoki, rywalizacja duża, a adrenaliny dodawało profesjonalne jury składające się z szefów kuchni Promu m/f POLONIA i UNITY LINE, Hotelu Interferie Medical SPA i Hotelu Amber Balic - słyszymy w ekonomiku.

ZOBACZ TEŻ: Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco z informacjami!
Znajdźcie nas na Twitterze: @SWD_naszemiasto

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wodzislawslaski.naszemiasto.pl Nasze Miasto