(© archiwum)

Masz ochotę na bitą śmietanę, a w domu brakuje miksera? Nic straconego! Sprawdź, jak poradzić sobie bez niego.

Bita śmietana stanowi wspaniały dodatek do praktycznie każdego deseru. Najprostszym sposobem na jej przyrządzenie jest oczywiście sięgnięcie po mikser, jednak okazuje się, że świetnie można poradzić sobie bez niego. Puszystą masę otrzymasz, jeśli do jej sporządzenia użujesz dobrze schłodzonych produktów. Do lodówki włóż nawet miskę i trzepaczkę lub widelec w przypadku braku tej ostatniej. Dobrym pomysłem jest wykorzystanie słoika zamiast miski. Wlej do niego śmietanę, wrzuć korek po białym winie, zakręć i energicznie potrząsaj do momentu, w którym uzyska ona zadowalającą konsystencję.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl


Wsparcie redakcyjne od:


Czytaj także

    Komentarze (2)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Marcin (gość)

    Bardzo fajnie pokazane jak to zrobić, super się komponuje moim zdaniem do gofrów i innych deserowatych. Także polecam ją samą z dodatkami owoców lub nawet samego soku - w smaku jest super. Ostatnio także kosztuje z rozpuszczoną czekoladą, w smaku absolutna rewelacja. Sama ją też robię tak http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-bita-smietane/ w zasadzie nie ma chyba istotnych różnic. Dziękuję za ten i pozostałe przepisy.

    rena (gość)

    Dawno ,dawno temu próbowałam ubić śmietanę w słoiku ale bez korka w środku i miałam masło