Remigiusz Rączka gotował w bibliotece
Popularny śląski kucharz w wodzisławskiej bibliotece promował swoją książkę "Rączka gotuje na beztydzień i świynta".
Licznie przybyli goście już od progu wabieni byli kuszącymi zapachami. Mistrz kuchni czekał na wszystkich z duszoną polędwiczką na różowo w winie z cebulką i jabłkami, a przy okazji ze swadą opowiadał o swoich kulinarnych fascynacjach, ulubionych smakach, o genezie powstania książki.
W książce proponuje przepisy związane z dwoma porami roku - jesienią i zimą - wzbogacone zdjęciami, poradami i zielnikiem. Jest to zapowiedź kolejnej części książki przewidzianej na wiosnę, z przepisami typowymi na wiosnę i lato. Restaurator już zresztą obiecał kolejne spotkanie promocyjne w wodzisławskiej bibliotece.
ZOBACZ TEŻ: Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco z informacjami! [KLIKNIJ W LINK]
Follow https://twitter.com/arek_biernatBohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?