Restauracja pod nazwą "Rączka Gotuje" zostanie otwarta w piątek oficjalnym bankietem dla zaproszonych gości. Dzień później, w sobotę, 2 lutego zawitają tu pierwsi klienci.
- To moja pierwsza restauracja. Wprawdzie nie będę w niej gotował sam, ale wszystkie przepisy na dania, które znalazły się w menu to moje receptury - zdradził nam Remigiusz Rączka.
Polub nas na Facebook'u. Wodzisław Śląski Nasze Miasto :)
W karcie dań oprócz tradycyjnych śląskich dań, znajdą się też dania "fit", dla osób liczących kalorie i dania kuchni światowej, na które przepisy śląski kucharz przywiózł ze swoich licznych podróży zagranicznych. W restauracji będzie też można spróbować świeżo wypiekanego chleba oraz własnej roboty pączków.
Wiadomo już, że tradycyjny zestaw obiadowy, czyli rolada, kluski i modro kapusta będzie tu kosztował 25 złotych. Najtańszy obiad będzie tu można zjeść za około 19 złotych.
Więcej na temat restauracji Remigiusza Rączki, jutro, 31 stycznia, w Dzienniku Zachodnim!
Czytaj także:
Remigiusz Rączka gotował w Dąbrówce w Jastrzębiu-Zdroju ZDJĘCIA
Czytaj wywiad z Remigiuszem Rączką! Jak ocenia śląską kuchnię i inne ciekawostki!
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?