Wybierz region

Wybierz miasto

    Zgłoś komentarz do moderacji

    Należy mieć jeszcze na uwadze, że prócz tego etyczno-humanitarnego aspektu zabijania/mordowania zwierząt jest jeszcze kilka innych wypływających także z żywienia się ludzkości mięsem. Mianowicie: 1. Ochrony samej planety przed różnego rodzaju zanieczyszczaniami spowodowanymi hodowlą trzody chlewnej /azotany, metan, gnojówka w wodzie itd./ 2 Dla naszego zdrowia: choroby serca i zawały, których pierwszą przyczyną jest cholesterol L i trójglicerydy pochodzące z mięsa, a także trujących toksyn wydzielanych do krwi i mięsa zwierzęcia przez tak "niehumanitarnie", czyli z pełną świadomością iż zaraz zginie oraz cierpieniem, a my to wszystko za niedługo spożyjemy te trujące związki, które sami w nim przez to wyprodukowaliśmy. 3. Zbyt duży w porównaniu do wegetariańskiego żywienia zajmujemy areał ziemi i plonów by te miliony zwierząt wykarmić. Stanowczo dla naszego zdrowia powinniśmy ograniczyć spożycie mięsa, aż do zupełnego jego wyeliminowania z naszej diety, zwłaszcza pochodzącego z hodowli gdzie nie dba się zupełnie o dobrostan/przestrzeń zwierząt konsumpcyjnych,a apotem jeszcze w okrutny sposób pozbawiany życia, nie mówiąc już o rytualnym mordowaniu, bo to nie pozostanie bez odwetu LOSU na nas Co komu robimy to do nas wróci.

    KOD

    Polecamy!