Nowe propozycje w menu Zdrowej Krowy
Zdrowa Krowa to sieć restauracji działająca w modelu franczyzowym. W Katowicach działają cztery lokale: przy ulicy Mariackiej, Gliwickiej, Jankego i w Galerii Libero. Zdrowa krowa słynie przede wszystkim z różnego rodzaju burgerów i steków, ale w ofercie znajdziemy też sałatki i propozycje wege z tofu i falafalem.
Coś dla tych którzy unikają mięsa...
Jak informuje sieć, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, już od poniedziałku 13 lutego w menu znajdą się nowe autorskie propozycje roślinnych zamienników mięsa, które zostały opracowane przez generalnego szefa kuchni Zdrowej Krowy - Michała Wawro. Warto nadmienić, że to postać znana w świecie śląskiej gastronomii. Przez lata Michał Wawro sprawował funkcję szefa kuchni w restauracjach w Jankowicach (powiat rybnicki). Niedawno został nagrodzony tytułem "New silver chef for 2023”, nadawanym przez organizację Best of Gastronomie International, działającą w 170 krajach i zrzeszającą 250 000 szefów kuchni z całego świata.
- Naszych nowych roślinnych zamienników, czyli wołowiny i kurczaka do burgerów oraz kurczaka w kawałkach do sałatek i wrapów, nie znajdziecie w żadnej innej restauracji, ani sklepie. Wszystkie produkty zostały starannie opracowane przeze mnie wraz ze specjalistami marki Better Food z najlepszych składników dostępnych na rynku. Dzięki temu są unikatowe, a ich smak to uczta dla ciała i duszy! Wierzcie mi - nie bez przyczyny nawet mięsożercy „nabierają” się na smak tego roślinnego mięsa – mówi Michał Wawro.
W menu również pozycje bez glutenu
Razem z poszerzeniem oferty wege w menu sieci Zdrowa Krowa pojawi się propozycja dla osób z różnych przyczyn unikających glutenu. Od najbliższego poniedziałku goście będą mieli możliwość zamiany zwykłej bułki do burgera na bułkę bezglutenową (jasną lub ciemną). Klienci restauracji mogą też przy zamówieniu zamienić bułkę na bułkę ketogeniczną, pieczarkę portobello lub awokado.
- To idealna opcja dla osób unikających w swojej diecie glutenu. Oczywiście burger z bułką bezglutenową wykonywany będzie w innym miejscu niż zwykły burger. To istotne, ponieważ z racji występowania glutenu w lokalu, w tych burgerach również mogą występować jego śladowe ilości - dodaje Michał Wawro.
Mateusz Morawiecki przed komisją śledczą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?