Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
RESTAURACJA ROKU
Willa,
ul. Traugutta 267
Rydułtowy


Rolada...
fot. arc

Oto Mistrzowie Smaku w powiecie wodzisławskim. Zobacz [ZDJĘCIA]

Mistrzowie Smaku w powiecie wodzisławskim

RESTAURACJA ROKU Willa, ul. Traugutta 267 Rydułtowy Rolada wieprzowa z kluskami i sałatką z czerwonej kapusty z boczkiem czy kotlet schabowy z pieczarkami, ziemniakami i kapustą zasmażaną. To tylko część z dań cieszących się sporą popularnością w restauracji Willa przy ul. Traugutta w Rydułtowach. W Willi stawiają na kuchnię polską i śląską, która nie tylko sprawdza się na co dzień, ale także przy okazji organizowanych przyjęć okolicznościowych. - Wszyscy klienci powtarzają, że mamy niepowtarzalny rosół z domowym makaronem. Nie ma żadnych półśrodków. Wszystko przygotowywane jest od podstaw na świeżo - przyznaje Krzysztof Bander, właściciel Willi. Lokal na rynku istnieje od 18 lat. To chyba najlepsza wizytówka. W tym czasie w regionie otwierały się i zamykały kolejne restauracje, a Willa trwa do dzisiaj i ma się coraz lepiej. Przychodzą nie tylko stali klienci, ale przede wszystkim zaglądają nowe osoby, które później wracając do Rydułtów odwiedzają lokal przy ul. Traugutta. - Generalnie stawiamy na kuchnię śląską oraz na dania, które zadomowiły się w kuchni polskiej - słyszymy w restauracji. Co można zjeść w Willi? Oprócz wspomnianego rosołu nie brakuje innych tradycyjnych zup. Można wybierać w zestawach obiadowych (np. kotlet schabowy z pieczarkami, rolada z kluskami). Są też dania z wieprzowiny, drobiu i wołowiny. Ale to nie wszystko. Właściciele i obsługa restauracji idą z duchem czasu. - Wprowadzamy również lżejsze potrawy jak sałatki wzorowane na kuchni włoskiej czy ryby grillowane. Coraz więcej w naszym menu jest dań wegetariańskich. Zmieniamy się i jesteśmy elastyczni - dodaje Krzysztof Bander. O elastyczności mogą więcej powiedzieć właściciele zakładów pracy, które zamawiają w Willi obiady. Posiłki mogą wybierać z menu restauracji lub proponować własne pomysły, jak np. gulasz z kaszą gryczaną, którego nie znajdziemy w karcie dań. Willa ma wiele pozytywnych opinii. Słynie również z perfekcyjnie organizowanych imprez okolicznościowych. - Menu każdemu przypadnie do gustu. Bardzo miła, elastyczna obsługa, dla której nic nie jest problemem. Zawsze robimy tam imprezy i jesteśmy zadowoleni - chwali Willę w internecie pani Zuzanna. Oprócz pysznych dań, miłej i profesjonalnej obsługi dużą zaletą restauracji jest lokalizacja. Dokładnie chodzi o zabytkowy budynek, który właściciel Willi wyremontował i przywrócił jego dawny blask. Obiekt pochodzi z XIX wieku i dzięki nakładom właścicieli jest wizytówką tego miejsca. W tej kategorii drugie miejsce zajął Dworek nad Stawem, a trzecie Leśna Perła z Radlina.

Zobacz również

MLJM. Szczyt w dole tabeli, czyli SMS Oświęcim kontra Unia Tarnów. WIDEO, ZDJĘCIA

MLJM. Szczyt w dole tabeli, czyli SMS Oświęcim kontra Unia Tarnów. WIDEO, ZDJĘCIA

Wschodząca gwiazda Barcelony mogła trafić do Rakowa! Podano nawet kwotę

Wschodząca gwiazda Barcelony mogła trafić do Rakowa! Podano nawet kwotę

Polecamy

Przegląd tygodnia od 1.03 w Wodzisławiu ŚląskimTygodniowy przegląd prasy w Wodzisławiu Śląskim, (1.03-7.03.2020)

Przegląd tygodnia od 1.03 w Wodzisławiu ŚląskimTygodniowy przegląd prasy w Wodzisławiu Śląskim, (1.03-7.03.2020)

Przegląd tygodnia od 23.02 w Wodzisławiu ŚląskimTygodniowy przegląd prasy w Wodzisławiu Śląskim, (23.02-29.02.2020)

Przegląd tygodnia od 23.02 w Wodzisławiu ŚląskimTygodniowy przegląd prasy w Wodzisławiu Śląskim, (23.02-29.02.2020)