Wybierz region

Wybierz miasto

    Jaja Aurora

    8Miejsce 322 głosów Jaja Aurora

    Składniki:
    6 jajek ugotowanych na twardo
    1 łyżka masła
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki drobno utartego sera żółtego
    pieprz, sól

    Wykonanie:
    Ostudzone jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż i wyjąć żółtka. Utrzeć je w miseczce z masłem, koncentratem pomidorowym, natką pietruszki i serem żółtym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełnić połówki jajek formując farsz w ten sposób, by utworzyć z niego drugą połówkę jaja.

    Sos:
    4 łyżki majonezu Winiary
    1-2 łyżki keczupu
    1 łyżeczka musztardy

    Składniki na sos wymieszać. Położyć po łyżeczce sosu na każdym jajku. Podawać z pieczywem.

    Bon apetit!

    Ostatnie plebiscyty

    Plebiscyt wygrany przez

    Inne kandydatury

    zobacz wszystkie »