Wybierz region

Wybierz miasto

    Roladki z szynki w galarecie

    11Miejsce 117 głosów Roladki z szynki w galarecie

    Składniki:
    20 plasterków szynki,
    4 jajka ugotowane na twardo,
    15 dag żółtego sera,
    3 łyżeczki tartego chrzanu,
    5 łyżek Majonezu Dekoracyjnego Winiary,
    sól, pieprz, żelatyna.

    Jajka i żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Na plaster szynki nałożyć 1 łyżeczkę nadzienia i zwinąć w rulon. Ułożyć na półmisku i udekorować. Na końcu zalać rosołem z żelatyną (Na 1 l wody 3 łyżki żelatyny). Pozostawić do zastygnięcia.

    Ostatnie plebiscyty

    Plebiscyt wygrany przez

    Inne kandydatury

    zobacz wszystkie »