Wybierz region

Wybierz miasto

    Talerz rozmaitości z majonezem

    13Miejsce 40 głosów Talerz rozmaitości z majonezem

    Jaja delikatnie otulone szynką:
    7 jajek
    5 łyżek kiełków rzodkiewki
    7 plastrów szynki wędzonej
    3 łyżki majonezu Dekoracyjnego WINIARY
    sól,pieprz

    Jaja gotuje na twardo, obieram ze skorupek. Ścinam ich końce z jednej strony (tylko tyle,by stabilnie stały na talerzu). Następnie odcinam góry jajek i wyjmuje z nich żółtka.
    Żółtka rozdrabniam widelcem, dodaje 3 łyżki kiełków rzodkiewki, majonez Dekoracyjny WINIARY, sól i pieprz. Mieszam, napełniam farszem jajka. Każde owijam szynką. Na koniec posypuje kiełkami rzodkiewki.
    Otulone jajka układam na talerzu, pozostałe składniki układam według gustu. Oliwki, rzodkiewki, ser żółty zwinięty w ruloniki, mogą być kiełbaski, np. kabanosy.
    Można posypać pokrojonym szczypiorkiem lub papryką pokrojoną w kosteczkę.

    Ostatnie plebiscyty

    Plebiscyt wygrany przez

    Inne kandydatury

    zobacz wszystkie »