Polecamy

GOTOWANE/PIECZONE MIĘSO
[3/15]

GOTOWANE/PIECZONE MIĘSO

Czy można mrozić gotowane albo pieczone mięso? Lepiej przyrządzić go tyle, by nie zostało zapasu. Jeśli jednak nie chcesz go wyrzucać, a nie dasz rady zjeść do końca, to możesz je zamrozić. Pamiętaj jednak, by było pokrojone w grubsze plastry i mrożone wraz z odrobiną sosu. Ugotowane lub upieczone mięso przez mrożenie wyschnie lub stwardnieje, dlatego potrzeba mu sosu. Nie możesz też trzymać go w zamrażalniku zbyt długo – zjedz je do 2-3 tygodni.

Z jednej strony jedzenie drożeje, z drugiej strony wciąż sporo ląduje go w śmietniku. Może nie przekonywać cię, że nie warto marnować jedzenia, a wyrzucając je, marnujesz też pieniądze. Boli, prawda? Wcale nie musi tak być! Jeśli trudno jest ci zacząć robić bardziej racjonalne zakupy (do czego zachęcamy), spróbuj innego patentu i zaprzyjaźnij się z zamrażalnikiem. Nie uwierzysz, ile produktów można zamrażać! To naprawdę się opłaca.

Najnowsze wiadomości

reklama