MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Widzisz to na kadłubie samolotu? Nie musisz się bać!

Widzisz to na kadłubie samolotu? Nie musisz się bać!

WYNIKI wyborów do PE 2024 w Katowicach. Ci kandydaci uzyskali tu najwięcej głosów!

WYNIKI wyborów do PE 2024 w Katowicach. Ci kandydaci uzyskali tu najwięcej głosów!

Polecamy

Aromatyczna zupa kalafiorowa jak u babci. Idealna na pierwsze danie

Aromatyczna zupa kalafiorowa jak u babci. Idealna na pierwsze danie

Pijesz słodkie napoje? Uważaj! To też słodycze. Ile można ich wypić dziennie?

Pijesz słodkie napoje? Uważaj! To też słodycze. Ile można ich wypić dziennie?

Tani, domowy sposób mojej babci na gładką skórę. Pielęgnuje i leczy. Na wysypkę i AZS

Tani, domowy sposób mojej babci na gładką skórę. Pielęgnuje i leczy. Na wysypkę i AZS