Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gotowanie na żywo z finalistką MasterChefa w Zielonym Bazarze w Katowicach już w najbliższą sobotę

Mateusz Żurek
w sobotę, 4 grudnia, w Zielonym Bazarze gościć będzie finalistka programu MasterChef, Jolanta Kleser
w sobotę, 4 grudnia, w Zielonym Bazarze gościć będzie finalistka programu MasterChef, Jolanta Kleser mat.pras.
Już w sobotę, 4 grudnia, w Zielonym Bazarze gościć będzie finalistka programu MasterChef, Jolanta Kleser. Weź udział w gotowaniu na żywo ze znaną kucharką.

4 grudnia w Zielonym Bazarze odbędzie się gotowanie na żywo z Jolantą Kleser. Podczas wydarzenia kucharka podpowie jak skomponować zbilansowane danie, które można zabrać ze sobą do pracy. Nie zabraknie także rozrywki dla dzieci, z najmłodszymi uczestnikami wydarzenia finalistka MasterChefa będzie wypiekać i dekorować świąteczne pierniczki.

Dla dorosłych Jolanta Kleser przygotuje i rozda super bowls z sezonowymi warzywami i owocami. Będą to miski zbilansowanych dań, które można zabrać ze sobą do pracy. Wszystko w oparciu o świeże produkty z Zielonego Bazaru. Finalistka MasterChefa przygotuje trzy różne dania. Dwa typowo wytrawne. Będą to bulgur, marchewki po marokańsku, chipsy z jarmużu, humus z ciecierzycy z limonen, zatar, kolendra, pistacje, ser halloumi oraz kasza gryczana, zapiekane grzyby z tymiankiem i czosnkiem, feta, chips z kindziuka, karmelizowane dynia w korzennych przyprawach. Jedna miska będzie natomiast przygotowana na słodko. W jej skład wejdą pieczone śliwki z cynamonem i kardamonem, labneh, miód, migdały, mięta, kuskus lub kasza jaglana.

Jolanta Kleser dała się poznać szerszej publiczności, przede wszystkim, swoim występem w drugiej edycji programu telewizyjnego MasterChef. Jest także właścicielką Pracowni Smaku, w ramach której organizuje warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. To miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Regularnie gotuje także w porannym programie ,,Pytanie na śniadanie" w TVP2. Jest również autorką czterech książek: „Lodovo” (2017) „Zdrowe przetwory” (2018), ,,Zdrowe łakocie" (2019) oraz ,,Zupa dobra na wszystko" (2020).

Przypomnijmy: Zielony Bazar to pierwszy w Polsce wielkopowierzchniowy market owocowo-warzywny. Został on otwarty 4 października na osiedlu Witosa w Katowicach. Właścicielami bazaru, jest rodzina, która od pokoleń prowadzi gospodarstwo warzywne. Sprzedawane na bazarze produkty pochodzą z gospodarstwa w Goczałkowicach-Zdroju o stuletniej tradycji rolniczej. Zielony Bazar w Katowicach powstał z myślą o tych, którzy szukają pysznej i zdrowej alternatywy w postaci świeżych owoców i warzyw dostarczanych bezpośrednio od certyfikowanego rolnika oraz od zaprzyjaźnionych rolników i dostawców.

Oprócz stanowisk ze świeżymi owocami i warzywami, na terenie Zielonego Bazaru znajduje się również bistro „dobre towarzywo” z naturalnymi i lokalnymi produktami w konkurencyjnych cenach. Napijemy się tu m.in. soków ze świeżo wyciśniętych warzyw i owoców oraz zjemy pyszne słodkości od zaprzyjaźnionych piekarzy.

Serdecznie zapraszamy na Barbórkę w Zielonym Bazarze, nie zabraknie atrakcji dla dużych i małych. Czekamy na Państwa wraz z gospodarzami od godz. 10:00 do 14:00! Do zobaczenia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Gotowanie na żywo z finalistką MasterChefa w Zielonym Bazarze w Katowicach już w najbliższą sobotę - Katowice Nasze Miasto

Wróć na wodzislawslaski.naszemiasto.pl Nasze Miasto