MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet...
fot. PublicDomainPictures/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Mycie rozdrobnionych produktów

Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet przed obraniem, co pomoże ograniczyć wypłukiwanie z nich składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. Dotyczy to nie tylko warzyw i ziemniaków, ale także mięsa. Niepolecane jest ponadto moczenie produktów przed ich przygotowaniem, by nie ściemniały, jak to często robi się w przypadku ziemniaków.

Zobacz również

19-letni Urbański objawieniem przed Euro. Powinien zagrać z Holandią? SONDA

19-letni Urbański objawieniem przed Euro. Powinien zagrać z Holandią? SONDA

„Piłkarskie Orły”. Chłań z Lechii triumfatorem w maju na Pomorzu

„Piłkarskie Orły”. Chłań z Lechii triumfatorem w maju na Pomorzu

Polecamy

Bolą cię stawy? Jedz te produkty! Zobacz, co polecają specjaliści

HIT DNIA
Bolą cię stawy? Jedz te produkty! Zobacz, co polecają specjaliści

To naturalny lek na trawienie i dnę moczanową. Zmniejsza ból, oczyszcza i uspokaja

To naturalny lek na trawienie i dnę moczanową. Zmniejsza ból, oczyszcza i uspokaja

Seks jak trening? Zobacz, jak często musisz się kochać, żeby spalić 300 kalorii

Seks jak trening? Zobacz, jak często musisz się kochać, żeby spalić 300 kalorii