Mistrzowie Smaku w Wodzisławiu Śl. i powiecie. Kto prowadzi? [ZDJĘCIA]
Kuchnia polska i śląska
KATEGORIA: RESTAURACJA W chwili zamykania dzisiejszego tygodnika DZ Wodzisław Śląski w kategorii Restauracja Roku prowadziła Willa z Rydułtów. Rolada wieprzowa z kluskami i sałatką z czerwonej kapusty z boczkiem czy kotlet schabowy z pieczarkami, ziemniakami i kapustą zasmażaną. To tylko część z dań cieszących się sporą popularnością w restauracji Willa przy ul. Traugutta w Rydułtowach. W Willi stawiają na kuchnię polską i śląską, która nie tylko sprawdza się na co dzień, ale także przy okazji organizowanych przyjęć okolicznościowych. - Wszyscy klienci powtarzają, że mamy niepowtarzalny rosół z domowym makaronem. Nie ma żadnych półśrodków. Wszystko przygotowywane jest od podstaw na świeżo - przyznaje Krzysztof Bander, właściciel Willi. Jednak restauracja idzie z duchem czasu. Stąd sałatki wzorowane na kuchni włoskiej, ryby grillowane czy dania wegetariańskie. - Jesteśmy elastyczni. Zakłady pracy też zamawiają u nas obiady i zdarza się, że wybierają dania, których nie ma w menu. Jesteśmy otwarci na współpracę - dodaje Bander. Oprócz pysznych dań, miłej i profesjonalnej obsługi dużą zaletą restauracji jest lokalizacja. Dokładnie chodzi o zabytkowy budynek, który właściciel Willi wyremontował i przywrócił jego dawny blask. W kategorii Restauracja Roku na trzecim miejscu znajduje się Leśna Perła z Radlina (ul. Wiosny Ludów). MISTRZOWIE SMAKU: ZOBACZ KOLEJNE ZDJĘCIE