Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ryż z jabłkami

[email protected]
Składniki: – szklanka ryżu – 3 duże jabłka – cynamon – 2 łyżki cukru – 1 łyżka cukru waniliowego – 1 jajko Ugotowany ryż mieszamy z roztrzepanym jajkiem.

Składniki:
– szklanka ryżu
– 3 duże jabłka
– cynamon
– 2 łyżki cukru
– 1 łyżka cukru waniliowego
– 1 jajko

Ugotowany ryż mieszamy z roztrzepanym jajkiem. Dzielimy go na dwie porcje. Jedną z nich wkładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie przekładamy go utartym jabłkiem. Całość posypujemy cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Resztę ryżu układamy na wierzchu. Potrawę wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 min. Pieczemy w temperaturze 220 stopni.
Podajemy z bitą śmietaną. Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Trener Wojciech Łobodziński mówi o sytuacji kadrowej Arki Gdynia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto