MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Choć wegetarianizm i weganizm zyskują rosnącą rzeszę...
fot. Moiz K Malik/unsplash.com

Smaki 2020 – 10 trendów kulinarnych, które zachwycą nasze podniebienia

Bekon z syropem klonowym

Choć wegetarianizm i weganizm zyskują rosnącą rzeszę zwolenników, mięsne smaki wciąż mają swoich fanów. Dziś może wystarczyć im nawet tylko aromat (zwłaszcza z nutą dymu), który coraz częściej pojawia się w produktach czysto roślinnych. W czasach, gdy bezmięsne kotlety, kiełbaski i wędliny są już dostępne nawet w dyskontach, nikogo to nie dziwi. Poza alternatywami dla klasycznych wyrobów zwierzęcych możemy też jednak spodziewać się produktów o całkiem nowych, złożonych smakach. Jednym z tych wskazanych przez spożywczych prognostów jest bekon z syropem klonowym w połączeniu z klasycznym sosem farmerskim (ranczerskim), który bazuje na kombinacji maślanki z majonezem, czosnkiem, świeżymi ziołami i przyprawami.

Zobacz również

III liga na finiszu. GKS Bełchatów pokonał Legię II, porażki Lechii i Warty ZDJĘCIA

III liga na finiszu. GKS Bełchatów pokonał Legię II, porażki Lechii i Warty ZDJĘCIA

Sukces uczestnicy Zespołu Szkół w Gorzycach w konkursie. Ma wyróżnienie [ZDJĘCIA]

Sukces uczestnicy Zespołu Szkół w Gorzycach w konkursie. Ma wyróżnienie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Przegląd tygodnia od 2.06 w Nałęczowie

Przegląd tygodnia od 2.06 w Nałęczowie

Przegląd tygodnia od 2.06 w Żarkach

Przegląd tygodnia od 2.06 w Żarkach

Przegląd tygodnia od 2.06 w Bierutowie

Przegląd tygodnia od 2.06 w Bierutowie