MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
13 z 43
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tofu to wysokobiałkowy przetwór z mleka sojowego, który...
fot. Devanath/pixabay.com

Wypróbuj zamiast chleba. Bez pieczywa szybko schudniesz z brzucha! Z tymi zamiennikami będziesz jeść posiłki bez wyrzeczeń i ze smakiem

Czym zastąpić chleb? Plasterki tofu

Tofu to wysokobiałkowy przetwór z mleka sojowego, który powstaje podobnie jak twaróg. Dostępne jest nie tylko w wersji naturalnej, równie niesmacznej jak mięso bez soli (wymaga więc doprawienia) – można też kupić tofu marynowane, wędzone czy z przyprawami. Jego plasterki najlepiej jeść z dodatkiem past i warzyw. Pojedynczy plaster o wadze 25 g tofu o średnio zbitej konsystencji dostarcza niecałe 30 kcal i mniej niż 1 g węglowodanów.

Zobacz również

Hindusi nielegalnie przybyli do Krakowa. Mężczyźni wrócą do domu

Hindusi nielegalnie przybyli do Krakowa. Mężczyźni wrócą do domu

Dowody przez całą dobę. Przy starostwie w Nysie stanie Urzędomat

NOWE
Dowody przez całą dobę. Przy starostwie w Nysie stanie Urzędomat

Polecamy

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty