13 z 43
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Tofu to wysokobiałkowy przetwór z mleka sojowego, który...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/ec/9f/5d5ec02c1deff_o_large.jpg)
fot. Devanath/pixabay.com
Wypróbuj zamiast chleba. Bez pieczywa szybko schudniesz z brzucha! Z tymi zamiennikami będziesz jeść posiłki bez wyrzeczeń i ze smakiem
Czym zastąpić chleb? Plasterki tofu
Tofu to wysokobiałkowy przetwór z mleka sojowego, który powstaje podobnie jak twaróg. Dostępne jest nie tylko w wersji naturalnej, równie niesmacznej jak mięso bez soli (wymaga więc doprawienia) – można też kupić tofu marynowane, wędzone czy z przyprawami. Jego plasterki najlepiej jeść z dodatkiem past i warzyw. Pojedynczy plaster o wadze 25 g tofu o średnio zbitej konsystencji dostarcza niecałe 30 kcal i mniej niż 1 g węglowodanów.