MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań,...
fot. ROMAN ODINTSOV / Pexels

Z czym najlepiej jeść jajka? 5 najzdrowszych dodatków. Wzbogać o nie jajka faszerowane, tortille i szakszukę, a efekty Cię zaskoczą!

Jaja i rośliny strączkowe

Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań, w których brakuje błonnika pokarmowego, są także świetnym źródłem białka. Sprawia to, że dani z ich dodatkiem są bardziej sycące. Dodatkowo dostarczają wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz licznych witamin i składników mineralnych. Można dodać je do omletu lub tortilli.

Zobacz również

Królowa zostaje w Pogoni. Natalia Oleszkiewicz z nową umową

Królowa zostaje w Pogoni. Natalia Oleszkiewicz z nową umową

Wspaniałe wieści! Jezioro Głębokie koło Międzyrzecza... przybrało odrobinę wody

Wspaniałe wieści! Jezioro Głębokie koło Międzyrzecza... przybrało odrobinę wody

Polecamy

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

Te znaki zodiaku zostają najczęściej rozwodnikami. Unikaj ich, jak ognia!

Te znaki zodiaku zostają najczęściej rozwodnikami. Unikaj ich, jak ognia!

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków