Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Podniosły koncert w Teatrze Miejskim w Sieradzu z okazji 25-lecia Polski w NATO FOTO

Podniosły koncert w Teatrze Miejskim w Sieradzu z okazji 25-lecia Polski w NATO FOTO

Kibice Radomiaka na ostatni wyjazd w sezonie udadzą się 18 maja w sobotę

Kibice Radomiaka na ostatni wyjazd w sezonie udadzą się 18 maja w sobotę

Polecamy

Drogi gminne i powiatowe w woj. śląskim będą remontowane? Są na to niemałe pieniądze

Drogi gminne i powiatowe w woj. śląskim będą remontowane? Są na to niemałe pieniądze

Kluczbork świeci pomocą: Sprzęt AGD dla stowarzyszeń

NASZA AKCJA
Kluczbork świeci pomocą: Sprzęt AGD dla stowarzyszeń

Biegnij z Maczfit dla tych, którzy nie mogą! To już 11. edycja globalnego biegu

Biegnij z Maczfit dla tych, którzy nie mogą! To już 11. edycja globalnego biegu