Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rosół z indyka można nazwać wersją light. Mięso nie jest...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Rosół z indyka można nazwać wersją light. Mięso nie jest tłuste, ale nadaje zupie smaku. Najlepiej połączyć kilka części - uda, golonki i skrzydła. Zalane wodą mięso gotujemy w dużym garnku, ściągając w międzyczasie szumowiny. Dodajemy kilka marchwi, 2 pietruszki, selera i opaloną cebulę. Doprawiamy wybranymi przyprawami - najlepiej ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Gotujemy minimum 2 godziny na małym ogniu.

Zobacz również

Wojciech Szczurek: „W niedzielnych wyborach zagłosuję na Tadeusza Szemiota”

Wojciech Szczurek: „W niedzielnych wyborach zagłosuję na Tadeusza Szemiota”

Targ w czwartek w Jędrzejowie. Jakie ceny warzyw i owoców? [ZDJĘCIA]

Targ w czwartek w Jędrzejowie. Jakie ceny warzyw i owoców? [ZDJĘCIA]

Polecamy

Prace konserwatorskie przy kaplicy grobowej Gorayskich w Szebniach

Prace konserwatorskie przy kaplicy grobowej Gorayskich w Szebniach

Jest decyzja w sprawie bramkarza Wisły Kraków

Jest decyzja w sprawie bramkarza Wisły Kraków

Jak pokochać muzeum? Zapisz się na lekcję!

Jak pokochać muzeum? Zapisz się na lekcję!