Remigiusz Rączka w Bibliotece. Zapachniało świętami!
Na spotkaniu kucharz opowiadał o miłości do gotowania, radości jakie sprawia mu przygotowywanie posiłków, o tradycjach śląskiej kuchni, ale także o chęci eksperymentowania. Nie zabrakło również pogawędki o daniach wielkanocnych i zwyczajach związanych ze zbliżającymi się świętami.
Publiczność miała okazję skosztować prawdziwej baby wielkanocnej oraz torciku krupniokowego, który nasz gość przygotował na spotkaniu. W trakcie spotkania kucharz zdradził również słuchaczom kilka kulinarnych sztuczek, podpowiedział jakich używać składników, jak je łączyć tak, aby powstały ciekawe i smaczne dania.
- Nasz gość wspomniał również o tym, że kuchnia śląska zyskuje na wartości w innych regionach naszego kraju, z czego powinniśmy być dumni. Po spotkaniu można było zakupić książkę, poprosić o autograf i zamienić kilka słów z autorem - słyszymy w Bibliotece.
ZOBACZ TEŻ: Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco z informacjami! [KLIKNIJ W LINK]
Follow https://twitter.com/arek_biernatJaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody