Remigiusz Rączka napisał książkę. Spotka się z czytelnikami biblioteki
"Rączka gotuje na beztydziyń i świynta" - to zbiór przepisów kulinarnych. Obok klusek śląskich znajdziemy tu dania sprawdzone, tradycyjne, nowoczesne z polotem oraz przepisy na ciastka i inne słodkości.
Zawarte w publikacji przepisy były skrupulatnie wybierane i starannie weryfikowane. - Zależało mi na tym, aby książka zawierała najlepsze przepisy" - zapewnia autor.
W książce znajdziemy ponadto tzw. zielnik, czyli poradnik pomagający w wyborze ziół do poszczególnych potraw.
Książkę od 20 listopada można będzie kupić w księgarniach św. Jacka na terenie całego Śląska, w restauracji autora w Wodzisławiu Śląskim. Co ciekawe, w przygotowaniu jest już druga część publikacji kulinarnej wiosna - lato. Znajdziemy w niej przepisy m.in. na przetwory i nalewki.
Remigiusz Rączka 30 listopada o godz. 17 spotka się z czytelnikami wodzisławskiej biblioteki.
ZOBACZ TEŻ: Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco z informacjami! [KLIKNIJ W LINK]
Follow https://twitter.com/arek_biernatJak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?