Pokrzepiające spaghetti z pieczarkami na domowy obiad. Wypróbuj przepis na aromatyczny posiłek. Idealne danie dla fanów grzybów

Materiał promocyjny Sieci POLOmarket
Domowe spaghetti z pieczarkami to szybkie, proste i pożywne danie obiadowe dla całej rodziny.
Domowe spaghetti z pieczarkami to szybkie, proste i pożywne danie obiadowe dla całej rodziny. Getty Images/Cris Cantón/zdjęcie ilustracyjne
Domowe spaghetti z pieczarkami to przysmak, który zaspokoi nawet większy głód. Proponujemy przepis na niecodzienne połączenie podsmażonych pieczarek z koncentratem pomidorowym. Fani mięsa mogą dodać kawałki podsmażonego kurczaka. Poznaj przepis na sycące spaghetti z pieczarkami dla całej rodziny.

W skrócie

Klasyczny włoski makaron zostaje połączony z pieczarkami. Stwórz wyjątkową kompozycję smaku, która przypadnie do gustu zarówno miłośnikom tradycyjnej kuchni, jak i poszukiwaczom nowych kulinarnych przeżyć. Przygotowanie tego dania jest proste, a jego efekt zaskakujący. Gotowi na kulinarne wyzwanie? Oto nasz przepis na sycące spaghetti z pieczarkami.

reklama

W galerii możesz zobaczyć produkty potrzebne do przygotowania spaghetti z pieczarkami

Spaghetti z pieczarkami – przepis na pyszny obiad

Liczba porcji: dla 2-4 osób.
Czas przygotowania: 20 minut.
Stopień trudności: łatwy.

Składniki:

  • 300 g spaghetti Pasta La Vista,
  • 300 g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 100 ml przecieru pomidorowego Zaczarowany Ogród,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka suszonego oregano Na szlaku smaku,
  • sól i pieprz do smaku Na szlaku smaku.

Opcjonalnie:

  • świeżo starty parmezan do podania,
  • świeża bazylia lub posiekana natka pietruszki do dekoracji.

Jak zrobić spaghetti z pieczarkami?

Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku zagotowałam wodę wymieszaną z łyżeczką soli.
  2. Makaron spaghetti ugotowałam spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente.
  3. Zachowałam 1/2 szklanki wody z gotowania makaronu.
  4. Ugotowane spaghetti odcedziłam.
  5. W czasie gotowania makaronu na dużej patelni rozgrzałam oliwę z oliwek.
  6. Dodałam posiekaną cebulę i czosnek. Smażyłam na średniej mocy palnika przez 4 minuty, aż cebula z czosnkiem stanie się szklista.
  7. Następnie dodałam obrane i pokrojone pieczarki i smażyłam przez około 5-7 minut, aż się zarumienią.
  8. Gdy pieczarki będą złociste, dodałam koncentrat pomidorowy i suszone oregano.
  9. Dokładnie wymieszałam i dopraw solą z pieprzem do smaku.
  10. Do pieczarek dodałam odstawioną wodę z gotowania makaronu.
  11. Sos zagotowałam przez około 5-7 minut na średnim ogniu, aby zgęstniał i aromaty się wchłonęły.
  12. Dodałam ugotowane spaghetti do sosu z pieczarkami.
  13. Składniki delikatnie wymieszałam.
  14. Gotowe spaghetti z pieczarkami podawałam na talerzach, posypałam świeżo startym parmezanem i udekorowane listkami świeżej bazylii.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Zobacz także inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Pokrzepiające spaghetti z pieczarkami na domowy obiad. Wypróbuj przepis na aromatyczny posiłek. Idealne danie dla fanów grzybów - Strona Kuchni

Wróć na wodzislawslaski.naszemiasto.pl Nasze Miasto