Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Krzysztof Firut przygotował najlepsze danie!

AREK
Duży sukces Krzysztofa Firuta
Duży sukces Krzysztofa Firuta Jakub Morkowski
Krzysztof Firut, uczeń trzeciej klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rydułtowach, zajął II miejsce w Bielskim Regionalnym Konkursie Kulinarnym, a przygotowane przez niego danie zostało uznane za najlepsze przez komisję VIP.

Krzysztof Firut przygotował najlepsze danie!

Organizatorem konkursu był Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej. W tym roku przebiegał on pod hasłem „Finezja smaków potraw z makaronów”. Każdy zawodnik w czasie zaledwie 90 minut musiał przygotować cztery porcje potrawy, której podstawowym składnikiem był właśnie makaron. Co ważne, uczniowie nie mogli skorzystać z gotowego produktu, lecz musieli samodzielnie przygotować makaronowe ciasto.

Rywalizacja i konkurencja była spora. Nie mniejsze też były emocje. W konkursowym jury zasiadło bowiem wielu znanych szefów kuchni z całej Polski. Reprezentant ZSP nr 2 w Rydułtowach popisał się nie lada umiejętnościami.

Krzysztof Firut w regulaminowym czasie przygotował mufinkę z pomarańczami i kaczką na leśnym mchu. W skład potrawy wchodził m.in. żel, który został wykonany z tekstur molekularnych. Krzysztof, mimo młodego wieku, zdążył już bowiem ukończyć kurs kuchni molekularnej w Akademii Molekularnej Jeana Bosa. Kuchnia molekularna to zresztą jego ogromna pasja.

ZOBACZ TEŻ: Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco z informacjami! [KLIKNIJ W LINK]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wodzislawslaski.naszemiasto.pl Nasze Miasto